Mail Henk!

Henk Kooijinga

Hallo, ik ben Henk Kooijinga. Ik ben rijinstructeur bij rijschool van Dijk in Winsum. Voordat ik rijinstructeur werd was ik brood en banket bakker bij bakkerij Kloosterhof in Winsum. Nadat ik hier 18 jaar met veel plezier heb gewerkt, moest ik door gezondheidsproblemen van dit mooie ambachtsvak afscheid nemen. Patrick van Dijk zag in mij een goede aanvulling als rijinstructeur bij rijschool van Dijk in Winsum. Dit leek mij, na 18 jaar in de bakkerij te hebben gestaan, een spannende uitdaging, die ik met veel plezier en enthousiasme ben aangegaan. In september 2009 ben ik begonnen met de opleiding tot rijinstructeur.

Eerst heb ik mijn theorie gehaald en daarna met goed gevolg het praktijkgedeelte afgesloten. De opleiding moest worden afgerond met een stage. Deze heb ik gedaan bij Patrick van Dijk, waardoor ik ook met de kwaliteiten van rijschool van Dijk bekend ben geworden. In mei 2010  heb ik met een ruime voldoende mijn instructeurbewijs gehaald. Daarna ben ik ook direct begonnen met het verzorgen van de rijlessen bij rijschool van Dijk.

Wat ik belangrijk vind bij het geven van rijlessen, is dat de leerling zich op zijn gemak moet voelen. Hierdoor wordt het volgen van de rijlessen als positief ervaren. Daarnaast krijgen de leerlingen een rijopleiding conform de nieuwe eisen. Je kunt hierbij denken aan het nieuwe rijden, zelfstandig een route rijden, gevaar herkenning en milieubewust rijgedrag. Mijn doel is om de leerlingen op een zo hoog mogelijk niveau voor te bereiden op het praktijkexamen, dat ze aan het eind van de rit moeten afleggen.

Ik ben een rustig persoon die de bijzondere verrichtingen (bv. file parkeren, omkeren op de weg enz.) op een duidelijke en rustige manier uitlegt. Door middel van voorbeeldschetsen en eventueel een demonstratie probeer ik de leerling een goed beeld te geven van de opdracht die de leerling moet uitvoeren. Ik probeer mijn lessen aan te passen op de leerling.

Daarnaast maken we bij de rijschool gebruik van instructiekaarten, hier kan de leerling goed op zien hoever hij/zij met de opleiding is.

Als je kiest voor rijschool van Dijk in Winsum, dan kies je voor kwaliteit, gedrevenheid en een goede sfeer in de auto!