Rijbewijs B en T theorie

Iedereen die een rijbewijs wil halen moet eerst een theorie examen doen. Dit is voor de één een redelijk eenvoudige opgave, maar voor sommige mensen is dit toch een lastige klus. Deze mensen hebben soms net even wat extra ondersteuning, of extra uitleg nodig over bepaalde verkeerssituaties en verkeersborden.

Sinds enige tijd geef ik, Henk Kooijinga, theorieles voor het autorijbewijs B en het trekkerrijbewijs T. Tijdens het geven van deze lessen heb ik vernomen dat de leerlingen die ik les geef het zeer leerzaam vinden. Hierdoor zijn ze bepaalde verkeerssituaties en verkeersborden beter gaan begrijpen. Mijn doel is dat deze groep leerlingen met meer zelfvertrouwen naar het theorie examen gaan.

Deze theorie lessen geef ik in ongeveer 10 avonden, met aansluitend het theorie examen. Dit kan met een regulier examen of een individueel examen. Het individueel examen wordt aangevraagd door de rijschool (hier worden hogere kosten voor berekend). Ik gebruik zelf gemaakte toetsen en daarnaast maak ik gebruik van de dvd die de leerling mee krijgt naar huis.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in deze theorie cursus, of hier meer informatie over wil, kan contact opnemen met Henk Kooijinga tel.0623823930 of henkkooijinga@live.nl.


Theorie-examen

Om aan het theorie-examen voor de auto te mogen deelnemen moet je minimaal 16 jaar zijn.
Om aan het theorie-examen voor de trekker te mogen deelnemen moet je minimaal 15,5 jaar zijn.

De theorie-examens voor deze regio worden in Groningen afgenomen. Het adres is:
Theorie-examencentrum CBR
Protonstraat 3
9743 AL Groningen

De website voor het reserveren van een klassikaal theorie-examen is: www.cbr.nl
Wij kunnen dit ook voor u doen, een individueel theorie examen is alleen door de rijschool aan te vragen.

Je dient bij het theorie-examen het volgende mee te nemen:
* Een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)
* evt. de oproepkaart